REGIM "TIP" PENTRU SLABIT - 1000 calorii




In tratamentul obezitatii aplicat in regim ambulatoriu -adica regim care se poate tine  foarte bine si la domiciliu, deci care nu necesita regim de spitalizare- se recomanda un regim  de plecare, asa-zis "TIP".


 Caracteristica acestui regim este de a fi hipocaloric si hipoglucidic, in acelasi timp,  regimul asigura cam 1000 de calorii  prin cca 75 g proteine, 100 g glucide si 35 g lipide, deci echilibrat din punct de vedere nutritional.


Schematic, regimul pentru 1 zi arata in felul urmator:


Dimineata: 1 caféa fara zahar,  200 ml lapte/iaurt degresat   si 1-2 linguri de cereale de ovaz (deci fara „crunch”, fara zahar adaugat, cereale neexpandate, genul de cereale la care se vede bobul strivit, fara ciocolata, stafide sau alte adaosuri!)

Ora 10.00: o chifla cam de 50 g sau ½ de covrig, cu o bucatica de carne fiarta slaba sau branza de vaci (50g);

Ora 12: Felul 1: 1-2 farfurii de supa sau ciorbita preparata din legumele permise, fara paste (fidea, galusti, etc.), sau orez, nedreasa cu smantana , eventual – e permis  albusul de ou;

Felul 2: 100 g carne fiarta/ la cuptor/ la gratar/ la capac si legume-sote de: vinete/ dovlecei/ fasole verde/ spanac/ conopida/ varza alba/ broccoli/ (250g);

Felul 3: 1 mar.


Ora 16.00: 1-2 grep-fruit;

Seara: 1 iaurt mare si 25o g garnitura de legume, sote, (utilizam alta leguma decat cea de la pranz, dar din aceleasi tipuri de legume enumerate –preparate  fara rantas, ulei!), sau ciuperci sote si  50 g rasol de vita.

Felul 2: 1 mar Granny- Smith


Comentarii

Dincolo de nori a spus…
Si cata bere ???
Nu uita azi e 05.05 :)
Mirela Calutu a spus…
@Radu
:))
Berea consumata in cantitate de 1-2 pahare pe zi, poate fi considerata aliment, datorita principiilor sale nutritive si bogatiei in vitamine si minerale, dar, din pacate nu e compatibila cu slabitul.
Bineinteles, in situatii cu totul speciale, cum ar fi 05.05,nu e nevoie sa ne pierdem in cifre. Ocaziile nu ingrasa, nu asa?!

Postări populare